Vucic album

BEOGRAD – 30. mart 2014, (24sati) – Matija Božović iz Beograda popunio je oficijelni album sa sličicama svetskog prvenstva u Brazilu sa minimalnim ulaganjem, zahvaljujući zakonu o potrošačima. Na jednoj trafici je od jutra do večeri menjao duplikate za nove, sve dok nije popunio čuveni “Panini” album.

– Kupio sam album i taman onoliko kesica koliko mi je potrebno da ga popunim. Sličice koje su preostale kao duplikati odneo sam na trafiku, uz važeći fiskalni račun, i zamenio za nove kesice – priča Matija.

On se pozvao na Zakon o zaštiti potrošača koji ne definiše jasno koji je procenat duplikata dozvoljen u jednoj kupovini. Radnica na trafici je bila zbunjena, budući da je to prvi put da se susreće sa takvim zahtevom.

– Ovo je već peti put da lično prodajem albume i sličice svetskih prvenstava, i za preko 20 godina mi se nije desio ovakav slučaj. Gospodin se predstavio kao pravnik, pozvao se na Zakon o zaštiti potrošača, te pripretio tržišnom inspekcijom, a uz validan fiskalni račun, i kompletnu robu zamenila sam mu sličice. Doneo je sve, i ambalažu (kesice, prim. aut.) i sličice, tako da mi nije preostalo ništa drugo nego da postupim prema njegovom zahtevu – priča Slavica Milinković, radnica na trafici.

Najveći broj duplikata bio je iz grčke i japanske selekcije, a pojedinačno, Luka Modrić se pojavio 7 puta u ovim transakcijama. Matija je od pola deset ujutru, do deset uveče svratio celih 15 puta na trafiku, a od 128 kupljenih kesica, ostao mu je samo jedan duplikat – Luka Modrić.

– Na svu sreću ne postoji Zakon, niti bilo koji pravni akt koji definiše koliko duplikata smeju da ubace u seriju od 128 kesica, što mi je pomoglo da popunim svoj album bez menjanja sa društvom iz kraja, ili kod terazijske česme, a preostalog Luku Modrića poklanjam prvom ko pošalje mail na bemtiduplikate@gmail.com – zaključuje Matija.