Ekipa u sastavu: Milan Ilić, Aleksandar Popović, Branko Topalović i ja, je nakon projekta pod nazivom “Indeksovo pozorištance”  revitalizovala “Indeksovo radio pozorište” na inicijativu Lazara Boškovića i Zorana Mihajlovića Karla (nekadašnji manjinski i većinski vlasnici Radio Indeksa). Pored toga što smo se super zezali na radiju, i napravili brojne antologijske emisije i priloge, imali smo i dva izleta na televiziji. Prvi je bio na TV Pink, projekat pod nazivom “Racionalni dnevnik”, a drugi je bio za 31.12.2009. “Šou Indexovog Radio Poazorišta”. Emisija je emitovana samo jednom, a sudeći po broju pregleda na YT kanalu, interesovanje postoji i danas, pa sam rešio da vam postavim sve na jednom mestu.

Prva pesma u specijalu bila je “A kada dođe Toma” (original – Ako ima Boga, Bijelo Dugme).

 

Skeč koji se našao iza te pesme, zvao se “Ulizak nedelje” (parodija na “Utisak nedelje”, TV B92). U ovom skeču, Olju Bećković glumila je Danijela Tanasković, a Milan Ilić je bio Čedomir Jovanović.

 

Kao i uvek, na kraju godine, podnosi se godišnji izveštaj o budžetu. Njega su predstavili tadašnji članovi vlade, Mirko Cvetković i Božidar Đelić. Obe uloge maestralno odigrao Milan Ilić.

 

Predstavnik tadašnje opozicije, bio je Tomislav Nikolić. Kao jedan od glavnih gostiju, pričao je o svojoj poseti Rusiji, ali je i otpevao čuvenu predizbornu pesmu “Molim vas” (original “Molitva”, Marija Šerifović).

 

Sledeći skeč bio je “Politički tobogan”. Gost je bio fenomenalni Minja Subota. Bila nam je čast da radimo sa čovekom uz čije emisije smo odrasli svi iz ekipe, a u našoj verziji “Tobogana”, učestvovali su Vojislav Šešelj i Tomislav Nikolić. Opet, obe uloge su pripale Milanu Iliću.

 

U skeču “Mamograf” (parodija na “Poligraf”, TV B92), gost je bio sada već pokojni Vladan Batić. I njega je glumio, pogađate – Milan Ilić.

 

Prilog za koji smo se smejali mnogo više prilikom pisanja i proba, bio je nadsinhronizacija Supermena.

 

Još jedan gost u studiju. Vojislav Koštunica, koji je otpevao svoj veliki hit “Kosovo blues” (original “Zenica blues” – Zabranjeno pušenje). Pogotite ko glumi Koštunicu?

 

Za sam kraj show-a, napravili smo i parodiju na pesmu Riblje čorbe, “Muzičari koji piju”. Naša vezrija se zvala “Političari koji piju”, i ona je zatvorila ceo show.

 

Ipak, za sam kraj, ostavili smo i neke ispale sa snimanja…bilo ih je mnogo više, ali samo ove su se našle u odjavnoj špici:

Toliko za sada, ostavite slobodno neki komentar, a obećavam da ću uskoro okačiti i neke ranije radove.